ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  
آخرین اخبار
۞ :: خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد
۞ :: رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت می‌شناسند
۞ :: برگزاری بیست و دومین همایش ادبی سوختگان وصل با موضوع شهدای خدمت
۞ :: انعکاس دردهای بیماران ای‌بی در "شعر پروانگی"
۞ :: شعرهای علیرضا قزوه در "باغ دوبیتی"
۞ :: اعضای هیات علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر
۞ :: فکری به حال فرزندخواندگی جشنواره شعر فجر کنید
۞ :: پیکر علیرضا راهب روز شنبه (هفتم تیرماه) تشییع می‌شود
۞ :: مومنی، حوزه هنری را «مومنانه» اداره کرد
۞ :: قزوه: تغییر مدیریت در حوزه هنری، آرام، حساب‌شده و عاقلانه بود
۞ :: مجموعه سروده‌های سیده بلقیس حسینی،‌ شاعر فارسی‌زبان هندوستانی، در مجموعه‌ای با عنوان «در انتظار جمعه آخر» منتشر شد.
۞ :: اختصاصی : شب استاد حمید سبزواری با عنوان پدر شعر انقلاب
۞ :: اختصاصی : کیش برای پنجمین بار شعرباران می‌شود
۞ :: سیروس مشفقی (شاعر) درگذشت
۞ :: اختصاصی : ویژه برنامه " مناجات در ادب فارسی"
۞ :: اختصاصی : گزارشی از برگزاری شب شعر بزرگ قدس در گروه بین المللی هندیران در واتساپ
۞ :: نشست ادبی «از آزادسازی خرمشهر تا آزادسازی قدس»
۞ :: شاعران و نویسندگان برای «فلسطین آزاد» قلم می‌زنند
۞ :: اختصاصی : محمدعلی عجمی، شاعر تاجیک درگذشت.
۞ :: نخستین دوره مجازی کارگاه تخصصی شعر هیأت برگزار می‌شود



سخن هفته


فاصله ما و فردوسی و سعدی
امیر سیاهپوش

شاعران معاصر گرفتار موانع ریز و درشت فردی و اجتماعی در تعالی شعرشان هستند: بی توجهی به ملازمت رشد روحی و اخلاقی با پیشرفت شعر، بی توجهی به دانش اندوزی - نه در حوزه ی قواعد شعر ، بلکه در حوزه های فکری و فرهنگی - پایبندی به اصول خشک و گاه من درآوردی مثل زبان معیار و ...
یکی از این بلیه ها و موانع جدی، تصور غلط از قله های شعر و برداشت نادرست از وضعیت خود نسبت به این قله ها است. دوستان شاعر در بسیاری موارد وزن بزرگان شعر فارسی را کم و وزن خودشان را بالا می بینند و همین هم آنها را به این اشتباه می کشاند که فاصله ی چندانی با حافظ شدن ندارند ! این تصور غلط ناشی از شناخت ناقص خود، شعر و شاعران بزرگ است. به بیان رهبر حکیم انقلاب:
«برادرانى كه اهل شعر و هنر هستند، بدانند كه اين وادى، يك وادى خيلى طولانى و پُردامنه است. شما نبايد خيال كنيد كه مثلًا صد غزل و قصيده و قطعه و امثال اين‏ها گفته‏ايد و حالا شاعر درجه‏ى پنجمى شده‏ايد كه درجه‏ى يكش سعدى يا فردوسى است؛ نه، شما هر وقت خواستيد خودتان را محاسبه كنيد، حالا بدون اينكه من بخواهم يك عيار همه‏جايى به شما ارائه كنم، همين‏طور تقريبى و ميانگين و با حذف تعارفات مى‏گويم كه بايد مثلًا فرض كنيد او 100 است و شما مثلًا 8 يا 9 هستيد. البته ممكن است بيشتر هم باشيد؛ مثلًا ممكن است در مقابل 100 او، شما 19 باشيد؛ اما شما اين‏گونه فرض نكنيد، تا بتوانيد خودتان را به آن 100 نزديك كنيد؛ و اين مى‏شود» .
از نظر رهبر انقلاب این بدگمانی گاه ناشی از این است که شاعران جوان فکر می کنند بیش از این احتیاج به آموزش و فراگیری ندارند و گاه ناشی از کم همتی است: « اين مراحل چندين‏گانه‏ى هنر را اگر ده پله فرض كنيم، پله‏ى اول و دوم و سوم و چهارم را خوب و سريع مى‏پيمايند؛ اما به آن پله‏هاى پنجم و ششم كه رسيدند، ناگهان مى‏بينيد كه ايستادند! ما توقف‏كرده‏ى در پله‏هاى وسط خيلى داريم؛ يعنى آن شور و جوش انقلابى، فقط همان چند پله‏ى اول را حركت داد! آيا شور انقلابى تمام شده است؟ نه، آنجا مانع وجود دارد. مانع چيست؟ بدگمانى و تصور اينكه انسان ديگر به بيشتر از اين احتياج ندارد! البته يك احتمالش هم اين است كه كسانى خيال كنند نمى‏توانند برسند. نه، الحمد للّه بچه‏هاى انقلابى ما همتشان خيلى بالاست؛ اما گاهى در باره‏ى خود در اشتباه هستند و خيال مى‏كنند كه حالا ديگر بس است؛ الحمد للّه شعر خوانديم و تحسين هم كه شد و در راديو هم كه خوانده شد!»
(بيانات در ديدار با اعضاى كنگره‏ى شعر حوزه‏ 15/ 07/ 1370)


تاریخ ارسال :   1394/5/11 در ساعت : 12:47:36       تعداد مشاهده : 684



کسانی که این مقاله را می پسندند :



ارسال نظر :

بازدید امروز : 6,086 | بازدید دیروز : 6,126 | بازدید کل : 123,418,264
logo-samandehi