ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  
آخرین اخبار
۞ :: خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد
۞ :: رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت می‌شناسند
۞ :: برگزاری بیست و دومین همایش ادبی سوختگان وصل با موضوع شهدای خدمت
۞ :: انعکاس دردهای بیماران ای‌بی در "شعر پروانگی"
۞ :: شعرهای علیرضا قزوه در "باغ دوبیتی"
۞ :: اعضای هیات علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر
۞ :: فکری به حال فرزندخواندگی جشنواره شعر فجر کنید
۞ :: پیکر علیرضا راهب روز شنبه (هفتم تیرماه) تشییع می‌شود
۞ :: مومنی، حوزه هنری را «مومنانه» اداره کرد
۞ :: قزوه: تغییر مدیریت در حوزه هنری، آرام، حساب‌شده و عاقلانه بود
۞ :: مجموعه سروده‌های سیده بلقیس حسینی،‌ شاعر فارسی‌زبان هندوستانی، در مجموعه‌ای با عنوان «در انتظار جمعه آخر» منتشر شد.
۞ :: اختصاصی : شب استاد حمید سبزواری با عنوان پدر شعر انقلاب
۞ :: اختصاصی : کیش برای پنجمین بار شعرباران می‌شود
۞ :: سیروس مشفقی (شاعر) درگذشت
۞ :: اختصاصی : ویژه برنامه " مناجات در ادب فارسی"
۞ :: اختصاصی : گزارشی از برگزاری شب شعر بزرگ قدس در گروه بین المللی هندیران در واتساپ
۞ :: نشست ادبی «از آزادسازی خرمشهر تا آزادسازی قدس»
۞ :: شاعران و نویسندگان برای «فلسطین آزاد» قلم می‌زنند
۞ :: اختصاصی : محمدعلی عجمی، شاعر تاجیک درگذشت.
۞ :: نخستین دوره مجازی کارگاه تخصصی شعر هیأت برگزار می‌شود



سخن هفته



38
یک گلایه کوچک
سجاد روشنی

یکی از مشکلات خبرنگاران فرهنگی این است که برخی از چهره‌های هنری و ادبی حاضر نیستند مصاحبه کنند. درباره تمایل نداشتن چهره‌ها برای مصاحبه، دلایل زیادی عنوان شده است. برخی از هنرمندان اساسا با رسانه بیگانه هستند و دوست ندارند به هیچ‌وجه با خبرنگاران صحبت کنند.
نمونه هایش هم در دنیای هنر کم نیستند که خبرنگاران با آن که شماره تماس آنها را دارند، می دانند که نباید به آنها زنگ بزنند حتی زنگ نزدن به این دست هنرمندان هم بین خبرنگاران دهان به دهان می چرخد تا مبادا تماسی با آنها گرفته شود.

هنرمندانی هم هستند که فقط با برخی رسانه ها یا خبرنگاران خاص حاضر به صحبت هستند. برخی دیگر از هنرمندان هم هستند که بسته به موضوع، مصاحبه می کنند.

اگر موضوع چنگی به دل آنها بزند، حاضر به گفت وگو می شوند و در غیر این صورت خیر. برخی دیگر هم میزان شناخت خبرنگار از آن هنرمند و میزان تسلط مصاحبه کننده بر سوژه را حائز اهمیت می دانند.

اما گاهی دیده می شود که برخی هنرمندان با خبرنگارانی حاضر به صحبت هستند که خوب زبان بریزند. در واقع خبرنگارانی را دوست دارند که خوب تملق آنها را بگویند و برایش «به به و چه چه» راه بیندازند.

این دست هنرمندان که تعدادشان کم نیست و در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری به فعالیت می پردازند، وقتی خبرنگاری برایش استاد استاد راه بیندازد، نرم می شوند.

از آن طرف اگر خبرنگاری خیلی جدی با او تماس بگیرد و حتی اطلاعات خوبی هم راجع به کارهایش داشته باشد، بهانه می تراشد و با هر ترفندی می خواهد از تن دادن به مصاحبه شانه خالی کند.

این یادداشت را نوشتم تا خطاب به این دست از هنرمندان بگویم شما که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت می کنید، خوب است در مواجهه با خبرنگارانی که به شما زنگ می زنند، کمی مهربان تر باشید. درست است که امروز تعداد رسانه ها زیاد شده و ممکن است مدام خبرنگارانی که مثل قارچ رشد کرده اند، هر روز به شما زنگ بزنند، درست است که ممکن است خیلی از آنها اطلاعات کافی درباره سوژه یا شخص شما نداشته باشند، درست است که خیلی از آنها زحمت مطالعه به خودشان نداده اند، اما با همه این شرایط شما هم باید قدری منصف باشید و جانب اخلاق را بگیرید.

جانب اخلاق را گرفتن به این نیست که حتما مصاحبه کنید. جانب اخلاق را گرفتن شامل خیلی چیزها می شود؛ این که خبرنگار را اصطلاحا نپیچانید. این که اگر بنا بر مصاحبه ندادن است، تا خبرنگاری برایتان «به به و چه چه» راه انداخت سریع به گفت وگو با او تن ندهید. این که خبرنگار را با مسئول دفترتان اشتباه نگیرید و با او لحن مودبانه تری داشته باشید.

این بحث دراز دامانی است که گاه خود خبرنگاران هم از یکدیگر می پرسند که آیا باید یک خبرنگار خوش زبان بله قربان گوی مداح و استادگو و «به به، چه چه» زن بود یا این که باید شأن خبرنگاری را حفظ کرد و اطلاعات و دانش از فرد مصاحبه شونده یا سوژه را بالا برد.

منبع : گروه فرهنگ و هنر جام جم آنلاین



تاریخ ارسال :   1392/4/9 در ساعت : 20:15:9       تعداد مشاهده : 277



کسانی که این مقاله را می پسندند :



ارسال نظر :

حمیدرضا شکارسری
1392/4/10 در ساعت : 12:37:38
مهم ترين مسئله اي كه فراموش شده اين است كه به دلايل و بهانه هايي مختلف مثل سختي پياده كردن مطلب ضبط شده و اشتغال زياد خبرنگاران محترم!، غير تخصصي بودن بسياري از خبرنگاران، كمبود جا، فشردگي مطالب ديگر و ... ، اكثريت قريب به اتفاق يا درست تر بگويم تمام مصاحبه هاي انجام شده ، مثله شده و تقريبن هميشه پر از غلط دستوري و املايي! و محتوايي چاپ مي شود و حاصل مصاحبه نتيجه اي جز آبروريزي براي مصاحبه شونده ندارد .
ضمنن يادمان نرود كه مصاحبه ها هيچ منفعت مالي براي مصاحبه شونده ندارند اما براي خبرنگاران محترم چرا ...! پس حق بدهيد كه مصاحبه شونده به راحتي مصاحبه كننده نتواند از وقت و حوصله و دانش خود مايه بگذارد . تصور بفرماييد ساعت يازده شب زنگ بزنند كه: ببخشيد راجع به تاثير انرژي هسته اي بر شعر معاصر چه نظري داريد ؟!! يا بعدازظهر جمعه از خدمت پادشاه هفتم ناگهان احضارتان كنند كه: شعر گونترگراس در ستايش احمدي نژاد بود يا در ستايش اسراييل؟!
جناب روشني! بنده مخلص شما و هرچه خبرنگار ادبي هم هستم اما يك طرفه پيش قاضي نرويد لطفن! و باقي بماند براي بعد
بازدید امروز : 5,006 | بازدید دیروز : 6,126 | بازدید کل : 123,417,184
logo-samandehi