ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  
آخرین اخبار
۞ :: خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد
۞ :: رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت می‌شناسند
۞ :: برگزاری بیست و دومین همایش ادبی سوختگان وصل با موضوع شهدای خدمت
۞ :: انعکاس دردهای بیماران ای‌بی در "شعر پروانگی"
۞ :: شعرهای علیرضا قزوه در "باغ دوبیتی"
۞ :: اعضای هیات علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر
۞ :: فکری به حال فرزندخواندگی جشنواره شعر فجر کنید
۞ :: پیکر علیرضا راهب روز شنبه (هفتم تیرماه) تشییع می‌شود
۞ :: مومنی، حوزه هنری را «مومنانه» اداره کرد
۞ :: قزوه: تغییر مدیریت در حوزه هنری، آرام، حساب‌شده و عاقلانه بود
۞ :: مجموعه سروده‌های سیده بلقیس حسینی،‌ شاعر فارسی‌زبان هندوستانی، در مجموعه‌ای با عنوان «در انتظار جمعه آخر» منتشر شد.
۞ :: اختصاصی : شب استاد حمید سبزواری با عنوان پدر شعر انقلاب
۞ :: اختصاصی : کیش برای پنجمین بار شعرباران می‌شود
۞ :: سیروس مشفقی (شاعر) درگذشت
۞ :: اختصاصی : ویژه برنامه " مناجات در ادب فارسی"
۞ :: اختصاصی : گزارشی از برگزاری شب شعر بزرگ قدس در گروه بین المللی هندیران در واتساپ
۞ :: نشست ادبی «از آزادسازی خرمشهر تا آزادسازی قدس»
۞ :: شاعران و نویسندگان برای «فلسطین آزاد» قلم می‌زنند
۞ :: اختصاصی : محمدعلی عجمی، شاعر تاجیک درگذشت.
۞ :: نخستین دوره مجازی کارگاه تخصصی شعر هیأت برگزار می‌شود



سخن هفته



11
__________________________________________
نوروز چه جشنی است؟
علی معلم دامغانی
__________________________________________

«نوروز» جشنی است که از نیاکان ما باقی مانده است و نوید به بهبودی احوال را در باطن و حقیقت خود دارد. جشن در فرهنگ ما یشت کردن است، ٰیَسنا و یَشت و یزش ستایش حضرت باری‌تعالی است. یاد کردن خدای است برای گرامی‌داشت نعمت‌های بی‌شمار که در اختیار نوع ما گذاشته است .خداوند در کلام‌الله مجید می‌فرماید روزگاری بر آدمی سپری شد که گفتی و سخنی از وی نبود ، آنگاه در نطفه امشاج به دایره هستی پا نهاد و ما او را مبتلا آفریدیم و این ابتلا گنج هزار هزار راز و خزینه هزار هزار ناز برای آدمیان و آفریننده است. اکنون می‌گوییم که گذشته‌های دور ما در عصر نیاکان پیشین و پدران ما در عصر اسلام تفاوت بنیادین ندارد ، وسوسه وسوسه‌کنندگان در وضع موجودشان ایجاد تفرقه کرد . این دوگانگی نشانه کمی مطالعه و عدم دقت در احوال انسان ایرانی است.


تا جهان جهان بوده است ، ایرانی موّحد بوده و به خدای یگانه ایمان داشته است . بگذریم که نام‌ها متفاوتند ، اما حقیقت یکی است و در ذات و صفت خدای اسلام و خدای پیامبران ماضی تفاوتی ندارند. آخر سخن ،پروردگار است که برای اقوام به زبان خودشان پیامبرانی گسیل کرده ایم و چنان که شنیده‌ایم و خوانده‌ایم در آستانه اسلام نیز مردم ما نه به زور شمشیر ، که به دل‌سپردگی و دلربایی مسلمان شده‌اند .

یک نکته لطیف در باره پیشینگان ما این است که مشکل ملیت و مذهب را به معنی امروزی کلمه نداشته‌اند ، بلکه از روزی که قرآن را به جای اوستا بر سفره نوروز گذاشتند ، کوشیدند که در شئون مختلف اشتراکات معنوی را گوش‌زد کنند و متذکر شوند که توحید و نبوت و امامت نیست مگر یگانگی اهورا ، و پیامبری رسولان و پیشوایی شهریاران دین پناه و کُرفه‌کار با بزه‌کار متفاوت است و به نیکی دعوت و از بدی کرانه باید کرد .

بهار نیز در ابتدای اعتدال ربیعی پیام‌آور تغییر است و می‌آید تا جمادی و نباتی و جانور و آدمی به نیکوترین حالی متحول شوند . با این همه روز نو در مسلمانی نه تنها نوروز که همه روزهای روشن و تابنده انسان مومن است و لایق نفس پاک یَشت کردن و یادآوری نعمت‌ها در همه روزهاست که آفریدگار نیافرید انسان را جز برای یاد کردن و ذکر.

در پایان باشد که در سال آینده آشفته‌حالی‌ها مبدل به حال نیکو شود و چرخه روزگار از دست دیگر بگردد و بر ماست که فرجام نیکو و سالی مبارک را آرزو کنیم. نسبت به اندوهان و گرفتاری‌ها دلتنگ نبایست بود که به قول آن حکایت که میان امیر و وزیر رفت «این نیز بگذرد» ، حاصل خاطره‌ای می‌ماند که تلخ و شیرین آن چندان دل آزار نیست بنابراین همه امید است و نوید ، خدا فرجام ما را نیکو گرداند.


تاریخ ارسال :   1392/1/6 در ساعت : 17:21:48       تعداد مشاهده : 253



کسانی که این مقاله را می پسندند :



ارسال نظر :

بازدید امروز : 4,907 | بازدید دیروز : 6,126 | بازدید کل : 123,417,085
logo-samandehi