ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  


آخرین نقدها
نام ارسال کننده : جابر ترمک
درود بر اساتید گرانقدر.... - شعر زیبای استاد و نظرات خوب اساتید را خواندم. تنها چیزی که به نظرم آ   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : ابراهیم حاج محمدی
با سلام و درود. - بر خلاف دیدگاه سرکار خانم بهرامچی بر این باورم که شاعرانگی در بیت بیت این غزل که   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صادق ایزدی گنابادی
سلام - - گرچه حقیر به استقلال بیت در غزل اعتقاد دارم و کلا چالش ایجاد کردن در خصوص عدم تناسب د   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : مهسا مولائی پناه
   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : حنظله ربانی
درود - متنی ساده بود تا شعر - هم از نظر ساختار و هم از نظر محتوا - دور از شعر بود - اشعار   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمد یزدانی جندقی
سلام محمد علی رضا پور عزیز شاعر گرانقدر . - حقیر را به خوانش اشعارتان فرا خوانده اید ؛ از حسن اعتم   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : محمدعلی رضاپور
سلام و درود بر استاد گرانقدرم جناب خادمیان عزیز! - - استادبزرگوار! فرموده تان درست است و حقیر ه   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : صدرالدین انصاری زاده
فرد اعلی نباشیم! - """""""""""""""""""""" - نمی دانم در ادبیات این کشور چه می گذرد. بهتر بگویم:   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : اله یار خادمیان
سلام و درود میلاد مسعود امام زمان بر شما مبارک باد - - جناب رضا پور عزیز بیت ششم مصرع اول   ....    لینک شعر مورد نظر

نام ارسال کننده : رضا محمدصالحی
سلام و عرض ادب - از استاد صفادل همیشه اشعار خوب خوانده ام و این بار نیز ، ضمن احترام به نظر سرکار   ....    لینک شعر مورد نظر


آرشیو کامل



Share



حاشيه هاي سفر به هندوستان - بخش دوم + عكس
۱۶. عصر روز اول به هتل رفتیم برای استراحت. کریمی هم همراهمان بود. هنوز پایمان را دراز نکرده بودیم که صدای صوت قطاری ما را از جا بلند کرد. معلوم شد نزدیک ریل راه آهن هستیم.
عصر برای خرید به بازار رفتیم ولی همه دست خالی برگشتیم. سر راه به داروخانه ای رفتیم که اگر به اندازه داروخانه های تهران دارو می خواستی، بدون نسخه می داد. کیفیتشان را نمی دانم ولی ارزان بودند.

۱۷. شب، آقای قزوه دنبالمان آمد و با هم رفتیم رستوران مک دونالد. تنها جایی که فکر می کردیم غذایش تند نیست. بیشتر به خاطر آقای اسماعیلی که حساسیت ویژه ای به غذاهای تند داشت.

۱۸. همان شب هنرجو گفت می خواهم بروم کمی قدم بزنم. و رفت. چند دقیقه بعد برگشت. گفت از سمت چپ رفتم . نرسیده به نبش اول چند سگ ایستاده بوند و برگشتم به سمت راست. اما کمی جلوتر هم تعدادی سگ پارس می کردند.
کلی بهش خندیدیم. اما راست می گفت. کوچه های دهلی پر بود از سگ های کشیده و لاغر اندام. گفتم با وجود این همه سگ گربه های هند حق دارند که نسلشان منقرض شود.

۱۹. صبح روز دوم به بازار ساکت رفتیم. شبیه اسمش خیلی ساکت و سوت و کور بود. بازاری بود شبیه بازارهای کیش خودمان. قیمت ها وحشتناک بالا بود.
گشتی زدیم و در نهایت برای نهار به رایزنی رفتیم. برای نهار آقای کریم رایزن علمی ایران هم آمده بود. مردی بود بسیار خوش مشرب و خوش کلام.می گفتند خیلی خوب سخنرانی می کند.
همه شان با آقای قزوه شوخی می کردند و او یک تنه همه شان را حریف بود!

۲۰. عصر آقای قزوه ما را برد به مزار بیدل. جایی بنام باغ بیدل. البته می گفتند مزار واقعی بیدل در حال حاضر وسط اتوبان است و اینجا فقط یادبودی برایش درست کرده اند. روی قبرش نوشته بود:
میرزا عبدالقادر بیدل
ولادت: ۱۰۵۳ ه ق.
وفات: ۲ صفر المظفر ۱۱۳۱ ه ق
ز شکر عجز بیدل تا قیامت بر نمی آیم

۲۱. ساعت ۸ شب برنامه شعرخوانی در رایزنی فرهنگی برقرار بود. تقریبا سر وقت آنجا بودیم. استقبال نسبتا خوب بود. مجید سعد آبادی هم آمد بود.
مجید برای ادامه تحصیل به دهلی رفته است. می گفت فعلا دارد زبان می خواند. دوربین را بهش دادم. انصافا عکسهای حرفه ای و بسیار خوبی گرفت.

۲۲. مراسم را آقای قزوه شروع کرد. بعد هم سفیر ایران در هند آقای سيدمهدي نبي زاده در مورد عرفان امام خمینی (ره) حرف زد. دكتر كريم نجفي برزگر (رایزن فرهنگی ایران) هم در مورد امام خیلی خوب حق مطلب را ادا کرد. شاعران هندی و ایرانی هم به نوبه شعر خواندند.
دوست خوبم نقی عباس، شعرای هندی را معرفی می کرد.

۲۳. آن شب علاوه بر ما که مسافر هند بودیم آقای محسن کریمی راهجردی و سرکار خانم حسینجانی هم شعر خواندند. هندی ها معمولا شعرشان را به آواز می خواندند. به واژه عشق هم که می رسیدند جمعیت وه وه (همان به به خودمان) می گفتند.
یادم آمد کاکایی می گفت: یکی دو سال پیش یکبار موقع شعرخوانی یکباره جیغ و فرباد وه وه که بلند شد از بغل دستی ام پرسیدم مگر شاعر چی گفت که این همه مورد توجه قرار گرفت؟ گفت: شاعر می گوید: عشق تو در دلم خانه کرده است!!!

۲۴. هم ایرانی های مقم دهلی و هم اساتید هندی آقای کاکایی را خوب می شناختند و حسابی دوره اش کرده بودند.

۲۵. شام را در محوطه با صفای رایزنی خوردیم. خیلی چسبید. گربه های رایزنی آن شب جشن گرفته بودند و موقع شام زیر پایمان وول می خوردند.

۲۶. شب محسن خان را به خوابگاهش رساندیم و بعد به هتل رفتیم. هتل چیکن الیت!

۲۷. توی راه کاکایی می گفت: یکبار با یکی از اساتید هندی هم اتاق بودم. زور می زد که یک جمله فارسی بگوید و با من ارتباط برقرار کند. آخر سر گفت: ای دایت (صادق هدایت) زنده است؟ گفتم نه! یک دقیقه دیگه گفت: فروغ زنده است. گفتم: نه. دیدم خیلی دارد بهش فشار می آید گفتم: شاملو مرده است. سهراب مرده است. ... و همینطور مرده های ادبی را برایش ردیف کردم.

۲۸. تلویزیون هتل ۷۶ کانال ماهواره ای می گرفت. همه اش هم هندی بود. سینمایی و رقص و آواز! لاکردار یک کانال خبر نداشتند تا از اوضاع جهان مطلع شویم.
البته آن دو سه شب فرصت را غنیمت می شمردیم و دور هم جمع می شدیم


تعدادي از عكسهاي اين سفر:

مراسم شعر خواني در رايزني
http://up.vatandownload.com/images/oajkwxb9vndpzay7xzbh.jpg

مراسم شعر خواني در رايزني
http://up.vatandownload.com/images/opjgwy1mfeg6wvd5ozqe.jpg

مراسم شعر خواني در رايزني – كاكايي و سعيدي راد
http://up.vatandownload.com/images/rk2s99ibtn7nxtg3tdse.jpg

بعد از مراسم شعر خواني در رايزني
http://up.vatandownload.com/images/f1wrvkc8xn4iw8gie1xb.jpg

شعر خواني در اردو اكادمي دهلي
http://up.vatandownload.com/images/jcshibuwoq0ghept7hu0.jpg

اردو اكادمي دهلي- سعيدي راد و هنرجو
http://up.vatandownload.com/images/a9clbe0f2s0r1mr3e1is.jpg

خريد هندوانه – سعيدي راد
http://up.vatandownload.com/images/2969xmu44h575fxq2s5f.jpg

فيل سواري كاكايي و اسماعيلي
http://up.vatandownload.com/images/54maq585ij6hjeor270p.jpg

فيل سواري سعيدي راد و هنرجو
http://up.vatandownload.com/images/k131li9fp8gcycgwm3hl.jpg

فرودگاه دهلي – مجسمه فيل
http://up.vatandownload.com/images/vafw3o25ytpnyp003o2r.jpg

فرودگاه دهلي – مجسمه فيل
http://up.vatandownload.com/images/33i1ed8yix2fu5kyrbj.jpg

کلمات کلیدی این مطلب :  حاشيه ، هاي ، سفر ، به ، هندوستان ، - ، بخش ، دوم ، ، ،

موضوعات : 

   تاریخ ارسال  :   1390/3/28 در ساعت : 20:37:46   |  تعداد مشاهده این شعر :  1860


کسانی که این شعر را می پسندند :

ارسال نقد و نظر برای اعضا

   
ارسال نظر برای غیر اعضا







متن های ارسالی برای "نقد" توسط دارنده دفتر شعر قابل مشاهده و تایید نخواهد بود و تنها توسط مسئول بخش نقدها بررسی و تایید خواهند شد. در صورتی که میخواهید نظری را خصوصی برای صاحب اثر ارسال کنید از بخش نظرات استفاده بفرمایید.

مهدی فرزه (میم. مژده رسان)
1390/3/29 در ساعت : 2:45:39
سلام. مطلب خوبی ست. سیو کردم که باز هم آن را بخوانم.
بازدید امروز : 35,585 | بازدید دیروز : 31,480 | بازدید کل : 123,199,896
logo-samandehi