مخاطب سخت گیر شعر امروزه با شعری ارتباطی تنگاتنگ بر قرار می کند که به زبان او حرف زده باشد.به سلیقه اش نزدیک باشد وبتواند با شعر احساس صمیمیت کند.این شعر رضا نیکوکار از ان دست شعر هایی است که مخاطب را درک کرده است. اگر شعر باز بانی روان وصمیمی خودش را به مخاطب نزدیک کند مخاطب هم سعی خواهد کرد لایه های درونی شعر را کشف کند. روانی شعر در کنار مضامینی ساده وجذاب از ویزگی های این شعر است. به عنوان مثال در بیت اول.برقراری ارتباط بین شیشه وسنگ تشبیه کردن دل به شیشه مضمونی می سازد که برای مخاطب زیبا و قابل درک ودر عین حال دم دست است.معانی متفاوت شکستن در مصراع اول مصراع دوم یکی از عامل های موفقیت این مضمون سازی است.موفقیت تصویر در بیت اول وشروع دلنشین غزل بااین بیت باعث شده است تا دیگر ابیات نیاز چندانی به تکنیک های پیچیده نداشته باشد .
فقط در بیت دوم خوانش خودکشی هزاران نهنگ چندان زیبا به نظر نمی رسد ودلیلش این است که با توجه به وزن شعر "یا"ی خود کشی باید مشدد خوانده شود واین با خوانش معمول این واژه در تقابل است.
از بیت اول به بعد شاید همه ی ابیات به نوعی به موفقیت شروع غزل وابسته هستند مثلا در این بیت:
خوشبخت آن دلی که برای تو می تپید
خوشبخت آن دلی که برای تو تنگ بود
با اینکه هر دو مصراع آن فقط در فعل ها باهم متفاوت هستند ولی راضی کننده وقابل تقدیر ند.
در این بیت:
با من هر آنچه از تو بجا ماند نام بود
از من هر آنچه بی تو بجا ماند ننگ بود
به نظر میرسد سکون بعد از ماند وآمدن واژه ای مشابه از نظر هجا مثل نام،قدری خوانش را سخت می کند من پیشنهادم ای است که ماند به مانده در هر دو مصراع تبدیل شود.
با من هر آنچه از تو بجا مانده نام بود
از من هر آنچه بی تو بجا مانده ننگ بود
بیت پایانی هم به خاطر تصویر نوستالژیک وخاطره انگیزی که برای همه مخاطبان ایجاد میکند قابل لمس وزیباست وپایانی موفق برای شعر محسوب میشود.
پیروز باشید