ایمیل :   رمز عبور :        فراموشی رمز؟  
آخرین اخبار
۞ :: خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد
۞ :: رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت می‌شناسند
۞ :: برگزاری بیست و دومین همایش ادبی سوختگان وصل با موضوع شهدای خدمت
۞ :: انعکاس دردهای بیماران ای‌بی در "شعر پروانگی"
۞ :: شعرهای علیرضا قزوه در "باغ دوبیتی"
۞ :: اعضای هیات علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر
۞ :: فکری به حال فرزندخواندگی جشنواره شعر فجر کنید
۞ :: پیکر علیرضا راهب روز شنبه (هفتم تیرماه) تشییع می‌شود
۞ :: مومنی، حوزه هنری را «مومنانه» اداره کرد
۞ :: قزوه: تغییر مدیریت در حوزه هنری، آرام، حساب‌شده و عاقلانه بود
۞ :: مجموعه سروده‌های سیده بلقیس حسینی،‌ شاعر فارسی‌زبان هندوستانی، در مجموعه‌ای با عنوان «در انتظار جمعه آخر» منتشر شد.
۞ :: اختصاصی : شب استاد حمید سبزواری با عنوان پدر شعر انقلاب
۞ :: اختصاصی : کیش برای پنجمین بار شعرباران می‌شود
۞ :: سیروس مشفقی (شاعر) درگذشت
۞ :: اختصاصی : ویژه برنامه " مناجات در ادب فارسی"
۞ :: اختصاصی : گزارشی از برگزاری شب شعر بزرگ قدس در گروه بین المللی هندیران در واتساپ
۞ :: نشست ادبی «از آزادسازی خرمشهر تا آزادسازی قدس»
۞ :: شاعران و نویسندگان برای «فلسطین آزاد» قلم می‌زنند
۞ :: اختصاصی : محمدعلی عجمی، شاعر تاجیک درگذشت.
۞ :: نخستین دوره مجازی کارگاه تخصصی شعر هیأت برگزار می‌شود

Share

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، رضا اسماعیلی شاعر و پژوهشگر از برگزاری نشست‌های ماهانه شاعران پارسی زبان توسط موسسه فرهنگی شاعران پارسی زبان و با مشارکت خبرگزاری تسنیم خبر داد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار  تسنیم  افزود: این نشست‌ها با حضور و شعرخوانی شاعرانی از کشورهای ایران، هند، پاکستان، تاجیکستان، افغانستان و ... برگزار خواهد شد. 

دبیر همایش ادبی شاعران پارسی زبان در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری این همایش ادبی افزود: مهم ترین رسالت موسسه شاعران پارسی زبان، تلاش برای ترویج و گسترش زبان باشکوه پارسی و تقویت تعامل بین شاعران پارسی زبان سراسر دنیاست. برگزاری نشست های «ضیافت مهربانی» نیز دقیقا در راستای تحقق این هدف است. 

وی در پاسخ به این سوال که حضور شاعران پارسی زبان دیگر کشورها در این همایش با توجه به بُعد مسافت چگونه امکان پذیر است، گفت: بعضی از شاعران پارسی زبان به دلیل تحصیلات دانشگاهی و همکاری‌های فرهنگی در ایران حضور دارند و امکان حضور در این نشست ها برای آنان فراهم است. ولی بنای ما بر این است که از فرصت حضور آقای دکتر علیرضا قزوه در هند برای دعوت شاعران دیگر کشورها استفاده کنیم. بعضی از شاعران پارسی زبان نیز که امکان حضور فیزیکی در همایش را ندارند، به صورت «صوتی – تصویری» در این همایش حضور خواهند داشت. به این معنا که کلیپ‌ها و فایل های صوتی – تصویری خود را برای ما ارسال خواهند کرد و ما در میان برنامه از حضور و شعرخوانی آنان بهره خواهیم برد. 

اسماعیلی که خود یکی از مدیران و موسسان شاعران پارسی زبان است همچنین به برگزاری بزرگداشت هایی برای بزرگان پارسی گوی جهان در این نشست ها اشاره کرد و افزود: از دیرباز تا کنون شاعران بزرگی به زبان پارسی شعر گفته اند که متاسفانه قدر آنان در جامعه ایرانی ناشناخته مانده و نسل امروز با آنان آن گونه که شایسته است آشنایی ندارند.

وی افزود: با مطالعه تذکره‌های ادبی به نام های قابل اعتنایی از هندیان پارسی گو بر می خوریم. چنان که محمد افضل سرخوش از شاعران و تذکره نویسان هند و هم‌عصر شاعر بزرگ هند - عبدالقادر بیدل دهلوی - در کلمات الشعرا (1093 ق) به معرفی 169 شاعر هندی پارسی گو و میرعلی شیر قانع تتوی در تذکره «مقالات الشعراء» که در نیمه دوم قرن دوازدهم هجری(1174 ق) تألیف شده به شرح حال 719 شاعر هندی پارسی گو پرداخته است که نام آورترین و تاثیرگذارترین این شاعران بیدل دهلوی، امیرخسرو دهلوی و غالب دهلوی می باشند. شاعران پارسی گوی بزرگی نیز در کشورهای پاکستان، افغانستان و تاجیکستان ظهور کرده‌اند. از جمله علامه اقبال لاهوری، واقف لاهوری و آفرین لاهوری(فقیرالله لاهوری) - از شاعران پارسی گوی صاحب دیوان سدة دوازدهم هجری - در پاکستان، خلیل الله خلیلی، شهید سید اسماعیل بلخی، عبدالقهار عاصی، عفیف باختری، واصف باختری، سمیع حامد و سعادت ملوک تابش درافغانستان، و لایق شیرعلی، مومن قناعت و بازار صابر در تاجیکستان.

وی ادامه داد: امروز نیز در دنیا زبان شیرین پارسی علاقه مندان و دوستداران زیادی دارد و در کشورهای مورد اشاره شاعرانی را سراغ داریم که با تسلط کامل به زبان پارسی شعر می گویند. شاعران خوبی همچون عزیز مهدی، سیدنقی عباس کیفی، مهدی باقر، بلرام شکلا، اخلاق آهن، رییس احمد نعمانی، غلام سرور، طلحه رضوی، حلیم اخگر، اسدالله اسد، علی اصغر المهدی، اسد علی خورشید، علی اکبر شاه، عارف ایوبی لکنهو،عراق رضا زیدی و عین الحسن در هند، اسلم انصاری، محمد انور مسعود، سید محمد اکرم اکرام شاه، سید احمد حسینی(شهریار)، کمیل قزلباش، فائزه زهرا میرزا و معصومه شیرازی در پاکستان، گلرخسار صفی اوا،  شاه منصور شاه میرزا، محمد علی عجمی، رستم عجمی و رستم وهاب نیا  از تاجیکستان، محمد کاظم کاظمی، سید فضل الله قدسی، سیدحسین موحد بلخی، محمد حسین فیاض، سید ضیا قاسمی، محمد شریف سعیدی، سید ابوطالب مظفری، حمید مبشر، سید حکیم بینش، سید رضا محمدی، قنبرعلی تابش، محمد سرور رجایی، سید حسن مبارز، سید احمد نادری، سید سکندر حسینی، خالده فروغ، سید تکتم حسینی و زهرا حسین زاده از افغانستان، و آنا برزینا از اوکراین. به لطف خدا قصد داریم نشست های فوق العاده ای نیز با حضور شاعران پارسی گوی جهان برای تقدیر و تجلیل از این مفاخر ادبی داشته باشیم.

اسماعیلی در پایان در باره زمان برگزاری اولین نشست ادبی «ضیافت همزبانی» گفت: به احتمال زیاد اولین نشست ماهانه شاعران پارسی زبان در نیمه دوم مرداد ماه برگزار خواهد شد. 

تاریخ ارسال خبر :   1398/4/29 در ساعت : 18:19:56       تعداد مشاهده این خبر : 278





بازدید امروز : 6,744 | بازدید دیروز : 13,593 | بازدید کل : 124,262,484
logo-samandehi